Als mantelzorger heb je te maken met het welzijn van degene waar je voor (mantel-)zorgt. Het geven van een handmassage is een eenvoudige en krachtige methode om dit welzijn te verhogen. Het mes snijdt aan twee kanten: het is fijn om te zien dat de ander geniet van het ontvangen van de massage, maar het is ook fijn en ontspannen om te geven! Bovendien biedt het een nieuwe manier om te communiceren en om contact te leggen. Het geeft je letterlijk iets in handen dat wetenschappelijk bewezen is en resultaten oplevert.

Wat zijn de effecten van een massage?
Het geeft ontspanning en verlichting bij stress, angsten, somberheid, nervositeit, eenzaamheid en slaapproblemen.

Wat leer je?
Tijdens deze workshop leer je de techniek van het geven van een handmassage. Er is uitgebreid de ruimte om te oefenen onder professionele begeleiding. Ook is aandacht voor de emotionele belasting die het mantelzorgen met zich mee kan brengen.

Wie geven deze workshop?
De avond wordt verzorgd door Marjolijn Schagen en Ria Ballering van Essania, centrum voor vitaliteit. Beide vrouwen zijn ervaren trainers in de zorg met een achtergrond als gespecialiseerd verpleegkundige.

Aanmelden?
Je kunt je opgeven via Essania, centrum voor vitaliteit: leef@essania.nu
Kijk ook eens op www.essania.nu

Hoe hebben eerdere cursisten deze workshop ervaren?

“Mijn verwachting is overtroffen, ik zie dat mensen zich ontspannen. Er is sprake van geven en ontvangen en dat maakt het zo mooi voor mij.”

“Mensen genieten zichtbaar.”

“Ik voel me echt ontspannen!”

Plaats: De oude apotheek Schoonhoven
Datum: maandag 21 maart 2016
Maximaal 12 deelnemers
Van 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: € 30,- incl. materiaal/massageolie