SMEED EN EET!

Programma

 

08:30 – 09:00              
Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.

09:00 – 13:00              
Ontvangst bij zilverwerkplaats Passi van goudzilversmid Paul de Vries.

13:00 – 14:30              
Lunch met drankje en broodje bij lokale horeca + vrije tijd om te shoppen en genieten van de stad.

14:30 – 16:00              
Stadswandeling met gids en aandacht voor de zilvershops in de Zilverstad.

+/- 16:00 – eind          
Afsluitend drankje en hapje.

  • Aankomst: Wij ontvangen u graag in De Oude Apotheek te Schoonhoven, een historische locatie waar het vak van Apotheker 225 jaar is beoefend. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.
  • Smeed en Eet: Je wordt ontvangen in het atelier waar iedere deelnemers in een dagdeel onder het genot van een kopje koffie of thee een eigen lepel smeedt. Diverse technieken komen hierbij aan de orde. Op deze manier kan iedereen van jong tot oud het zilversmeedvak “proeven”.
    – Website Paul de Vries: https://passi.nl/.
  • Lunch: Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor u klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de Lek. Na de lunch is er kort de tijd om te shoppen bij de leuke Schoonhovense winkeltjes in het centrum of te genieten van de Zilverstad.
  • Stadswandeling: De stadsgids neemt je mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven, een vestingstad van de Oud Hollandse Waterlinie en dé Zilverstad. Bij de stadswandeling staat de historie en het zilver centraal. Onderweg bezoeken we ‘zilvermonumenten’ die de Zilverstad bijzonder maken!
  • Drankje en hapje: Na de stadswandeling is het tijd voor een verkoelend drankje met wat lekkers!

Over proeven gesproken: hoe leuk is het om vervolgens heerlijk te eten met je zelf gesmede lepel bij een van de Schoonhovense horecagelegenheden?

 

schoonhoven vestingsstad

Bent u geïnteresseerd?

De prijs voor het arrangement bedraagt €152,- per persoon inclusief BTW. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van het de historie en zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie/thee met lekkers, lunch (drankje en broodje) zitten bij de prijs inbegrepen.

Prijs

De prijs voor het arrangement bedraagt €62,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankje en broodje) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.

Tips

Verblijft u voor een langere periode in Schoonhoven, of komt u graag een keer terug? Wij zetten enkele tips voor u op een rijtje:

  • Arrangement Creatief met Zilver
  • Passi