In De Stichting de Oude Apotheek vonden tal van projecten hun oorsprong.

Hieronder vind u een aantal van die projecten.

Maak een vliegende Start

Flitsende take-off voor ondernemers:
Geef je eigen onderneming een waardevolle boost met project Vliegende Start 4.0!
Ondernemers met een onderscheidend businessplan kunnen veel betekenen voor de Krimpenerwaard. Ze zorgen voor meer economisch verkeer in de regio en dat maakt het hier een aantrekkelijke plek om te wonen en te ondernemen. Stichting De Oude Apotheek helpt hen in de vierde editie van het project ‘Vliegende Start’ met het sterk opbouwen van hun bedrijf. Op 21 september 2020 kunnen kandidaten pitchen voor een plek in het project.

Wat houdt het in?
Bij Maak een Vliegende Start worden ambitieuze ondernemers circa zes maanden intensief begeleid bij het ondernemen. Initiatiefnemer Lia Steeman van Stichting de Oude Apotheek: “Samen met gespecialiseerde professionals en gevestigde ondernemers uit de Krimpenerwaard hebben we een coaching programma opgezet om de deelnemers zowel mentaal als wat betreft ondernemersvaardigheden in hun kracht te zetten. Na dit traject kunnen zij met een prima kennisachtergrond en een uitgebreid netwerk in de regio een mooie toekomst tegemoet.”

Verbeter je ondernemerschap!
De kandidaten beginnen op 28 september 2020 aan hun vliegende start. Zij krijgen naast een persoonlijke coach uit het lokale bedrijfsleven, als zij willen, een flexibele werkplek in Ondernemerswinkel de Oude Apotheek in Schoonhoven. Om de week komen de deelnemers op maandagavond bij elkaar voor een training door experts. Centraal staan diverse thema’s op het gebied van ondernemerschap, namelijk Persoonlijke ontwikkeling, Financiële kennis, Commercieel inzicht, Communicatie en sociale media voor ondernemers en Verbeter je organisatorische talenten.

Welkom!

Historische stadswandelingen • Polderwandelingen • Workshops • Tickets City-Tour • Streekproducten • Flexwerkplekken • Yoga • Coachruimte • Trainingen • Vergaderruimte • Familiefeest

 

Lia Steeman
06 – 51 04 55 57
welkom@deoudeapotheek.com

De Schoonhoven App

In de gezellige binnenstad van Schoonhoven treft u op loopafstand vele winkels aan met een breed assortiment, maar ook speciaalzaken met hun bijzondere aanbod. Natuurlijk kunt u ook shoppen bij de vele zilverateliers en juweliers waar Schoonhoven zo bekend om staat. Verder heeft Schoonhoven een aantal restaurants, van eenvoudig eetcafé tot specialiteitenrestaurant. Voor een eenvoudige lunch kunt u ook terecht in een van de lunchrooms. Om de bezoekers en bewoners nog meer te informeren en inspireren over het uitgebreide aanbod van de stad, lanceert Schoonhoven een App. Winkels, bedrijven, horeca, musea en bezienswaardigheden overzichtelijk bij elkaar. Helaas zijn de verwachtingen niet waargemaakt. Door gebrek aan draagvlak en samenwerking is de app vanaf januari 2023 stopgezet.

Verzilver je passie!

Een nieuw project ontwikkeld met coaches die werken in De Oude Apotheek. In maart 2020, zijn we opgeschrikt door het Corona virus, de gevolgen zijn groot, voor ondernemers en mensen die hun baan kwijt raken.
Verzilver je Passie is voor mensen die door deze crisis in de bijstand zijn gekomen en gemotiveerd zijn om weer aan het werk te gaan.
Samen met gemeente Krimpenerwaard en het onderwijs in deze regio, gaan we een traject aanbieden, waarin ieder een eigen coach krijgt, en samen in kleine groepen de trainingen gaat volgen.
Deze trainingen worden gegeven door regionale ondernemers met kennis en passie voor hun vak!
Na drie maanden is de avond in het Zilvermuseum, waar de deelnemers op de Zilveren stip gaan staan, en zichzelf laten zien aan de aanwezige ondernemers en Gemeente.
Het doel is om op deze avond een match te vinden met het bedrijf die open staat voor onze gemotiveerde deelnemers, voor een stage / ervaringsplek, of al gelijk een nieuwe werkplek aan gaan bieden.  De coach blijft nog drie maanden betrokken, om te zorgen dat ook deze periode met succes kan worden afgerond.
Een win/ win voor iedereen! Ondernemers uit de regio hebben werk, de deelnemers kunnen gelijk gebruik maken van het grote netwerk!
Samen met het onderwijs en de Gemeente Krimpenerwaard zetten we een uniek project neer in Nederland.

Lia Steeman
06 – 51 04 55 57
info@deoudeapotheek.com