WELKOM! Historie en Hollandse Waterlinie

Programma

10:00 – 10:30                
Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.

10:30 – 12:00               
Stadswandeling met gids en aandacht voor de historie en de Hollandse Waterlinie in Schoonhoven.

12:00 – 13:30              
 
Lunch met drankje in het centrum van Schoonhoven of aan de oevers van de rivier De Lek.

13:30 – 14:00               
Met de fiets naar de veerboot en overvaren naar Nieuwpoort.

14:00 – 15:30               
Stadswandeling met gids en aandacht voor de historie en de Hollandse Waterlinie in Nieuwpoort.

15:30 – 16:00              
Naar de veerboot en terug overvaren naar Schoonhoven.

16:00 – eind                 
Welkom voor een drankje en hapje, ter afsluiting Beleef de Twin Cities.

 • Aankomst: Wij ontvangen u graag in De Oude Apotheek te Schoonhoven, een historische locatie waar het vak van Apotheker 225 jaar is beoefend. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.
 • Stadswandeling Schoonhoven: De stadsgids neemt je mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven. Deze route verbindt de twee vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort met elkaar. Na de lunch gaat de stadswandeling verder, maar dan aan de overkant van De Lek in het plaatsje Nieuwpoort.
 • Lunch: Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor u klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de Lek.
 • Overvaren met de pont naar Nieuwpoort: Na de lunch pak je je fiets en vaar je met de pont over naar de overkant van De Lek. Vanaf daar fiets je (+/- 1 kilometer) naar Nieuwpoort. Hier staat de stadsgids klaar om het tweede deel van de stadswandeling met u te lopen.
 • Stadswandeling Nieuwpoort: Deze route verbindt de vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort met elkaar. Tijdens het Rampjaar (1672) vormden Schoonhoven en Nieuwpoort de verdediging tegen de Fransen, die door wilde stoten naar het Westen. Ondanks tegenstand van de boerenbevolking werd de Lopikerwaard en een deel van de Alblasserwaard onder water gezet. Om de rivier ondoordringbaar te maken werden er bij Langerak 400 bomen in de Lek geheid.
  Website Twin Cities: https://forten.nl/activiteit/twin-cities-route/.
 • Overvaren met de pont naar Schoonhoven: Na de stadswandeling pak je je fiets en vaar je met de pont over naar de overkant van De Lek. Nu ben je weer in Schoonhoven, waar we de dag afsluiten.
 • Borrel: We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

Bent u geïnteresseerd?

Reserveren kan door hier te klikken. De beschikbare data kunt u vinden bij het maken van een reservering.
Voor vragen, bel 06 – 51 04 55 57 of mail naar welkom@deoudeapotheek.com. Annuleren kan tot 48 uur van tevoren.

 

Prijs

De prijs voor het arrangement bedraagt €55,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankje en broodje) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.

Tips

Verblijft u voor een langere periode in Schoonhoven, of komt u graag een keer terug? Wij zetten enkele tips voor u op een rijtje:

 • Bezoek Meesters van de Zilverstad in de Veerpoort.
 • Museum Het Stadhuis in Nieuwpoort.