WELKOM! – GEZONDE STREEK (WANDELEN)

Programma (de 5B’s)

 

09:45 – 10:00
Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.

10:00 – 11:00  
Wandeling naar en bezoek aan de Boomgaard de Lekbongerd met een glaasje verse appelsap.

11:00 – 11:45
Bezoek aan de molen in de Bonrepas met rondleiding door meneer Bosma.

11:45 – 13:30
Bezoek aan de Boerderij met een lunch (warme bruine boeren boterham en een glas verse melk).

13:30 – 14:00  
Laatste deel van de wandeling langs het witte kerkje, door de Veerpoort en over de Wal.

14:00 – 15:00  
Tijd voor een kijkje in de winkelstraten in het centrum van Schoonhoven.

+/- 15:00 – eind
Welkom voor een Borrel met Schoonhovens biertje met hapje en mogelijkheid voor kopen   streekproductenpakket.

 • Aankomst: Wij ontvangen u graag in De Oude Apotheek te Schoonhoven, een historische locatie waar het vak van Apotheker 225 jaar is beoefend. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.
 • Boomgaard: We beginnen de wandeling in het historische centrum van Schoonhoven richting de Lekdijk. De eerste stop is in de prachtige boomgaard van de Lekbongerd. Gastvrouw Elise verteld over de boomgaard, de seizoenen en de activiteiten onder het genot van een vers glaasje appelsap. Hierna wordt de wandeling vervolgt.
  – Website Boomgaard de Lekbongerd: https://www.delekbongerd.nl/.
 • Bonrepas Molen & meneer Bosma: Over de oude stadsmuren wandelen we richting de molen in De Bonrepas, hier laten we je aan de hand van een mooi verhaal, verteld door de eigenaar of meneer Bosma, kennis maken met de molen en je kan genieten van het prachtige uitzicht! Vanaf hier wandelen we verder naar de boerderij.
 • Boerderij: Op de boerderij is een tussenstop met een heerlijke lunch. Er is een verse melktap en je kunt genieten van een warme bruine boeren boterham van de bakker. De wandeling wordt vervolgd over Het Vinkenpad, onderweg laten we je stilstaan bij de geschiedenis van de Zevender.
 • Laatste deel van de wandeling: Het laatste deel van de wandeling gaat langs het witte kerkje onderaan de dijk, door de veerpoort en over de Wal. Je komt dan weer uit in het centrum van Schoonhoven. Na de wandeltocht is er een uurtje vrije tijd om bijvoorbeeld een kijkje te nemen in de winkelstraten in het Centrum van Schoonhoven.
 • Borrel: We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel, waarbij u kunt proeven van ons Schoonhovense biertje en lekkers! Aan het eind van de dag heeft u de mogelijkheid om het streekproductenpakket te kopen om thuis nog eens na te genieten of als cadeau!
 • Totaal wandelltocht: 8,1 km

Bent u geïnteresseerd?

Reserveren kan door hier te klikken. De beschikbare data kunt u vinden bij het maken van een reservering.
Voor vragen, bel 06 – 51 04 55 57 of mail naar welkom@deoudeapotheek.com. Annuleren kan tot 48 uur van tevoren!

Prijs

De prijs voor het arrangement bedraagt €46,50,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankje en broodje) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen. Het streekpakket kunt u aan het eind van de dag tegen een vergoeding kopen, dit is optioneel en niet verplicht.

Tips

Verblijft u voor een langere periode in Schoonhoven, of komt u graag een keer terug? Wij zetten enkele tips voor u op een rijtje:

 • Fietsen voor mijn eten
 • Voedselfamilie Krimpenerwaard
 • Proef de Krimpenerwaard