EERSTEHULP-DESK

Ingezonden Vragen en Antwoorden

 • Vraag (Kirsten van den Broeck): Ik ben op zoek naar mogelijkheden voor beeldbellen die voldoen aan de AVG.
  Is er iemand die hier ervaring mee heeft en waar ik mee in contact kan komen?
  Antwoord: Met clienten via MIJN ZORG APP, AVG proof.
 • Vraag (Kirsten van den Broeck): Ik zou graag willen deelnemen aan een broodfonds Ik hoor graag wie hier wat meer ervaring over heeft of ook zou willen deelnemen.
  Antwoord: Algemene informatie website Broodfonds.nl of  Broodfonds: start in 4 stappen
 • Vraag (Corry Kooy): Waar kan ik vinden of de regeling ook voor kunstenaars geldt?
 • Vraag (Kirsten van den Broeck): Ik ben aan het uitzoeken bij de KvK hoe ik hieraan kan komen vanwege de regeling voor fysiotherapie: De zorgaanbieder heeft een Ultimate Beneficial Owner‐verklaring (UBO‐verklaring) die bij de zorgverzekeraar bekend is. Indien dit niet het geval is, dient deze alsnog te worden aangeboden  voor ondertekening van de overeenkomst. Hieruit blijkt welke natuurlijke persoon uiteindelijk  belanghebbende van een entiteit is; maar via KvK kom ik op : https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/top-5/de-belangrijkste-vragen-over-het-ubo-register/  Het kabinet wil het nieuwe register in het voorjaar van 2020 laten ingaan. Het wetsvoorstel waarmee het UBO-register in Nederland verplicht wordt is nog niet door het parlement goedgekeurd. Is er iemand die hier meer vanaf weet?
  Antwoord (Huib Sacré – Leeghwater Advies / bedrijfsadvies-zilverstad): Wat ik hiervan weet is dat het nog in schriftelijke behandeling is bij de Eerste Kamer. Op 12 maart heeft de EK bij de Raad van State nog een schriftelijke toelichting gevraagd. Dus er zal nog wel enige tijd overheen gaan. 
  Ik weet wel dat er intussen allerlei vormen van UBO-verklaringen de ronde doen. Soms stelt een aanbieder inderdaad de eis dat die verklaring getekend moet zijn voordat er een opdracht uitgevoerd kan worden. Dit heeft te maken met de druk op sommige bedrijven vanuit de wet ter voorkoming van witwassen. Op zo’n verklaring is de AVG volledig van toepassing! Conform artikel 13 AVG moet de ondertekenaar vooraf te worden geïnformeerd welke informatie verzameld wordt, wat er mee gebeurt, waar het opgeslagen wordt, voor hoelang en wie er toegang toe hebben. Verder adviseer ik UBO-verklaringen alleen te ondertekenen onder de voorwaarde dat deze vernietigd wordt als aangetoond is dat de ondertekenaar opgenomen is in het (in te richten) UBO register.
 • Vraag (Stollywood-rondvaarten, kinderverjaardagen, bedrijfsuitjes): ik heb te weinig uren, omzet volgens de accountant, heb veel meer uur als 1250 gemaakt alleen niet declarabel uren, administratie, website, foldets, eiland inrichten voor bedrijfsuitjes etc, etc ik mag niet meer varen en krijg toch geen ondersteuning, wat kan ik doen om toch ondersteuning te krijgen?
 • Vraag (Sarah Vendrig): Hoe ga ik om met thuis werken als ondernemer? Health Fotografie een product waar bedrijven na de crisis op zitten te wachten? Hoe pas ik mijn product en doelgroep aan in de nieuwe wereld na de corona crisis? Met wie kan ik sparren om technisch beter te worden in mijn vak?
  Antwoord: Via een telefoongesprek met Peter van Schaik (Adviseur marketingcommunicatie bij Circularity.works en New Mediair) heeft zij antwoorden op haar vragen gekregen.

Contactformulier

11 + 4 =

De Oude Apotheek is voor ondernemers, het is hét kantoor van de stad!