EERSTEHULP-DESK

Financiën

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 

 • Zo kan je bedrijf weer open (KVK nieuws voor MKB’ers)
 • Wegwijzer maatregelen voor ondernemers (MKB Rotterdam)
 • Vragen & Antwoorden – Coronavirus en Bbz Regionaal Bureau Zelfstandigen (Gemeente Rotterdam)
 • Werktijdverkorting vervalt en wordt aangepast naar NOW regeling
 • Overzicht maatregelen Rijksoverheid voor Gemeente IJsselstein
 • Verzoek uitstel betaling BTW eerste kwartaal VOF of BV
  Belangrijk! Moet ik wachten op een naheffingsaanslag voordat ik uitstel van betaling aanvraag? Uitstel van betaling kunt u inderdaad pas aanvragen na ontvangst van een naheffingsaanslag.
  U volgt daarbij de volgende 3 stappen:
  1. U doet (loon of BTW)aangifte voor de uiterste aangiftedatum. Deze datum staat in het jaaroverzicht dat u in december van ons ontving. U hoeft de aangifte echter nog niet te betalen.
  2. Ongeveer 3 weken na de uiterste aangiftedatum ontvangt u een naheffingsaanslag. De boete voor het niet op tijd betalen van uw aangifte hoeft u niet te betalen. U kunt uitstel aanvragen nadat u aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen. Dit kunt u doen via een verzoek om uitstel met de vermelding dat u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Noem in uw brief in ieder geval het kenmerk van uw belastingaanslag. Stuur de brief naar: Belastingdienst Postbus 100 6400 AC Heerlen
  3. Nadat wij uw verzoek hebben ontvangen, stoppen wij de invorderingsmaatregelen en wordt de betaalverzuimboete kwijtgescholden. U krijgt in deze situatie automatisch 3 maanden uitstel. U hoeft hier niets voor te doen.Nadat de Belastingdienst het verzoek voor uitstel heeft ontvangen, stoppen de invorderingsmaatregelen voor een periode van 3 maanden. Een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffingen hoeft hij niet te betalen.Misschien is uitstel van betaling van 3 maanden te kort. U kunt ook voor een langere periode uitstel aanvragen. De Belastingdienst vraagt u dan nog aanvullende informatie aan te leveren (eventueel verklaring van een derde deskundige).

De Oude Apotheek is voor ondernemers, het is hét kantoor van de stad!