De Waslijn, boek en theaterproductie

Doe even normaal man! Ja, maar als ik normaal doe dan krijg ik de financiering voor mijn boek en theatervoorstelling nooit rond. Ik heb zelf geen cent meer maar wel een levende wens die ik wil realiseren. En daarin wil ik graag Waslijn onder je aandacht brengen en met dit filmpje hoop ik jou te betrekken, over te halen om bij te dragen aan mijn wens en inmiddels ambitie om een wezenlijke dialoog op gang te brengen over ethische dilemma’s en bejegening en behandeling van mensen binnen en buiten instellingen van geestelijke gezondheidzorg. Huisartsen. Opleidingen. Huisartsen in opleiding. Steunsystemen. Als ervaringsdeskundige heb ik waargenomen hoezeer systeemdruk mensen soms ver verwijdert van hun aanvankelijke intenties om er ‘voor mensen te zijn’. En wat de implicaties zijn voor mensen die afhankelijk zijn van die zorg of het ontbreken daarvan.

Alje Bosman

WAT VOORAF GING

RETREAT. Losgekoppeld. Onteigend. In 2016 raakte ik in het tijdsbestek van drie uur alle verbinding met mezelf en mijn omgeving kwijt. Ik was 58 jaar en had nog niet eerder in mijn leven een dergelijke ontkoppeling meegemaakt.
De diagnose: een ernstige depressie met psychotische kenmerken. Voor mij en mijn dierbaren was het een diepe val in een donkerduister zwart Nyx. Losgekoppeld van het leven, meerdere keren balancerend op de richels van de afgrond. Verdwaald in tijd en ruimte.

Nu bijna 4 jaar later, ben ik op mijn weg terug, op zoek naar manieren om dat wat in mij gebroken is of was, de barsten en breuklijnen in mijn leven zodanig te accentueren dat deze ervaringen van herstel niet alleen voor mij maar ook voor andere mensen waarde hebben. En hiermee hoop ik helend werkzaam te mogen zijn bij het herstelproces van anderen. En in dat proces heb ik jouw steun nodig. Omdat ik het niet alleen kan en ook niet meer wil.

Als u een boek wilt bestellen (€34,99) of een donatie wilt doen,
kunt u geld overmaken naar de onderstaande rekening: Nl90RABO0319017079

Mijn MISSIE is door middel van een boek en een interactieve theatervoorstelling het gesprek aan te gaan over wat beter worden werkelijk is en kan zijn. Het belang van etiketten en ethische vraagstukken. Waar zit de ruimte om het anders, humaner te doen? Wat kan beter? Een ziekte heeft geen zin als die niet leidt tot een proces van beter worden. Voor de persoon zelf maar ook voor de organisaties, instellingen en andere betrokkenen. Voor mij is het ontwerpproces van boek en voorstelling een manier om anders in de wereld te staan. De crisis die ik heb meegemaakt, mijn lange periode van herstel en uiteindelijk de fase van beter worden, is niet uitsluitend mijn proces, maar hier zijn vele andere bij betrokken. En wellicht zullen er mensen zijn die zich herkennen in mijn proces. En wie weet zijn er mensen die boek en voorstelling en de realisering van een betekenisvolle dialoog financieel willen ondersteunen waar niet alleen ik beter van word.

Alje Bosma

Boek - De Waslijn

Wilt u het boek bestellen: Klik hier en vul het formulier in!