WELKOM! – ARRANGEMENT ZILVER

Programma

10:00 – 10:30              
Ontvangst en toelichting op de dag met koffie / thee en Schoonhovens lekkers.

10:30 – 12:00              
Stadswandeling met gids en aandacht voor de zilvershops in de Zilverstad.

12:00 – 14:00              
Lunch met drankje en broodje bij lokale horeca + vrije tijd om te shoppen en genieten van de stad.

14:00 – 16:00              
Ontvangst museum + korte rondleiding en vrije tijd in museum.

+/- 16:30 – eind            
Welkom voor een drankje en hapje bij de lokale horeca.

 • Aankomst: Wij ontvangen u graag in De Oude Apotheek te Schoonhoven, een historische locatie waar het vak van Apotheker 225 jaar is beoefend. Onder het genot van een kopje koffie of thee met Schoonhovens lekkers, starten we met het programma.
 • Stadswandeling: De stadsgids neemt je mee, de dag begint met een stadswandeling door Schoonhoven, een vestingstad van de Oud Hollandse Waterlinie en dé Zilverstad. Bij de stadswandeling staat de historie en het zilver centraal. Onderweg bezoeken we ‘zilvermonumenten’ die de Zilverstad bijzonder maken!
 • Lunch: Na de stadswandeling staat een heerlijke lunch voor u klaar in het centrum van de Zilverstad of aan de oevers van de Lek. Na de lunch is er kort de tijd om te shoppen bij de leuke Schoonhovense winkeltjes in het centrum of te genieten van de Zilverstad.
 • Bezoek en rondleiding Zilvermuseum: Maak kennis met de wereld van Zilver! Tijdens een korte rondleiding hoort u meer over de geschiedenis van zilver en u bezoekt de smederij. Geeft u van tevoren aan of u interesse heeft in ‘Zilver, the Classics’ (de wereld van zilver van 1600 tot nu), het innovatieve werk van edelsmeden Jan en Pauline van ‘Dubbelop’ (tentoonstelling met veertien verschillende technieken) of de ‘Zilverkunst’ van Jan van Nouhuys (Het is een spannend en verrassend spel van licht, vorm en materiaal dat je niet snel zal vergeten!)
  Website Zilvermuseum: https://zilvermuseum.com
 • Borrel: We sluiten deze mooie dag af met een Schoonhovense borrel!

Bent u geïnteresseerd?

Reserveren kan door hier te klikken. De beschikbare data kunt u vinden bij het maken van een reservering. Voor vragen, bel 06 – 51 04 55 57 of mail naar welkom@deoudeapotheek.com. Annuleren kan tot 48 uur van tevoren!

Prijs

De prijs voor het arrangement bedraagt €62,- per persoon inclusief btw. Het is een volledig verzorgde dag en een echte belevenis van de historie en het zilver in Schoonhoven. We maken er een onvergetelijke dag van! De koffie / thee met lekkers, lunch (drankje en broodje) en borrel (drankje en hapje) zitten bij de prijs inbegrepen.

Tips

Verblijft u voor een langere periode in Schoonhoven, of komt u graag een keer terug? Wij zetten enkele tips voor u op een rijtje:

 • Kunstroute
 • Bezoek synagoge
 • Meesters van de Zilverstad
 • Workshops in het Zilvermuseum (zie hiervoor arrangement ‘creatief met zilver’)
 • Meestertekenroute (Schoonhoven – App)